CERN 774

As in tennis, sometimes, in life, you have a second service.

The final version that is going to be built born of understanding the building as a series of different layers that open and superpose themselves in a singular interpretation of the CERN logo. Part of the ground floor is a public concurrence building (auditorium, cafeteria, private restaurant on the mezzanine) while the other parts are used as laboratories and offices. In between, the building generates an open space with access to a porch must be a common terrace.

The building is completed on top with two floors that overlook cantilever over each other. Finished in lightweight reinforced concrete (GRC) and composite slats, the building will be devoted to the computer control of particle accelerators at CERN and will have the status of Green Building.

Location: Prévessin-Moëns, France
Arch. Co-author: Francesco Soppelsa
Arch. Coll:

Guillermo Díaz

Carlos Maurette

Enzo Vignolo

Year: 2011
Surface: 4.000 m²
Promoter: CERN

Octavio Mestre Arquitectos
address

Passeig de Sant Joan 84, Pral. 1ª

08009. Barcelona, Spain

Contact

(+34) 934 577 338

(+34) 629 466 984

Copyright © 2021 Octavio Mestre Associate Architects. All Rights Reserved.