House in Sant Cugat

A set of boxes placed strategically to create floating figures.

This project consists in two different versions, one in which we took as starting point a house we design with a similar program in Sant Cugat, though it never got through, adjusting to suit the specific needs and plot ….

The second version, basing on the concept of little boxes inside a big box, in which the private bedrooms can be read as floating figures, having their independent entrance from the outside, giving the chance to stay in a future with their respective families, sharing the public rooms of the house, such us dinning room, kitchen, and even an amount of amenities (home cinema, gym, and a parking lot placed in the basement). As dimentions allows.

Location: Sant Cugat, Spain
Arch. Coll.: Bernardita Jofre
Year: 2020
Octavio Mestre Arquitectos
address

Passeig de Sant Joan 84, Pral. 1ª

08009. Barcelona, Spain

Contact

(+34) 934 577 338

(+34) 629 466 984

Copyright © 2021 Octavio Mestre Associate Architects. All Rights Reserved.