Habitatge a Goyrans

Una sèrie de dits sobre el paisatge, a l’estil de Steven Holl.

Saltant-ne totes les normatives que obligaven a construir en un estil regionalista, amb colors terrosos i coberta a quatre aigües, després d’una complexa negociació municipal Quina és, sinó, la labor d’un arquitecte, quan el que falla és la pregunta i no la resposta?, la casa es planteja com una successió de dits en el paisatge, a lo Steven Holl, que construeixen les diferents corbes de nivell. La casa explora temes recurrents en la nostra obra: tancar-se en la part del darrere per a obrir-se al paisatge, murs que t’abracen i fan que la casa sembli major, les transparències que generen els patis, o la voluntat de construir un cos superior que permeti utilitzar la coberta plana al mateix nivell i dormir a l’aire lliure, les tranquil·les nits d’estiu. Finalista del Premio “ArqCatMón” (obres d’arquitectes catalans realitzades en l’estranger durant l’última dècada).

Emplaçament: Goyrans, França
Data: 2001 – 2003
Co-Autor:
Javier Navarro
Col·laborador: Leo Machicao / Calvó-Tran Van (Soci local)
M²: 236 m²
Promotor: Fred Olivier / Nathalie
Constructora: Joseph Condotta
Estructura: Calvó-Tran Van (Soci local)
Aparellador: Calvó-Tran Van (Soci local)
Fotògraf: O. Mestre
Octavio Mestre Arquitectos
Direcció

Passeig de Sant Joan 84, Pral. 1ª

08009. Barcelona, Espanya

Contacte

(+34) 934 577 338

(+34) 629 466 984

Copyright © 2024 Octavio Mestre Arquitectes Associats. Tots els drets reservats.