L’Illa Diagonal's Parking

A cascade of water solidified and a forest lust of bamboos to welcome the customers.

After the work done at the food court, we were directly responsible to reform the rest of centre, including the training centre of Winterthur Auditorium and the access to the parking, which sought a metaphor for what is an island to configure each of the accesses. And so we projected with light and water with a kinetic sculpture that illuminate by their own cars with their headlights in their movements up and down, a cascade of water solidified, turned into a double installation of fibre optics, a surface that reflects the tension roof movement of a waterfall, making us believe that, after leaving the centre, went from under water… and a forest lust of bamboos, based neon’s, with all the colours of our hope.

Location: Barcelona, Spain
Date: 2001 – 2003
Collaborator: A. Lluch, F. Soppelsa, D. Obón, S. Cera
M²: 22.000 m²
Client: SCCE / SACRESA + Winterthur
Constructor: Several PM / GAMA / Sulzer Axima
M&E: Sulzer / EMTE
Quantity Surveyor: Joaquim Rius (SS)
Photograph: Lluis Sans
Octavio Mestre Arquitectos
address

Passeig de Sant Joan 84, Pral. 1ª

08009. Barcelona, Spain

Contact

(+34) 934 577 338

(+34) 629 466 984

Copyright © 2024 Octavio Mestre Associate Architects. All Rights Reserved.