Single-family dwelling in Valldoreix

A dwelling with a cascading effect.

Third of a series, in which we can highlight the inversion of the bedrooms, located on the ground floor in full contact with the garden, while the dining room is set on the second floor to gain a view over the hedges that enclose the parcel. The dwelling has a cascading effect, with each floor having a terrace over the level below, thus heightening a certain nautical look (much-desired by the modern in the historic avant-garde) reinforcing the image of the whole building. The structure used for parking and the volumetry of the house are joined together to create a porch that welcomes us in, next to the remarkably large doubled-space opening protected by a wooden lattice. The obliged separation of property lines allows for the creation of a service strip in the back.

Location: Valldoreix, Spain
Date: 1998 – 2001
Collaborator: E. López, L. Machicao, E. Vignolo
M²: 341 m²
Client: Jose Lecha – MJ Navarro
Constructor: Construcciones Crespo
M&E: 0
Structure: BOMA / Javier Monte
Quantity Surveyor: Andreu Mata
Photograph: Lluis Sans
Octavio Mestre Arquitectos
address

Passeig de Sant Joan 84, Pral. 1ª

08009. Barcelona, Spain

Contact

(+34) 934 577 338

(+34) 629 466 984

Copyright © 2024 Octavio Mestre Associate Architects. All Rights Reserved.